Thingstrup Maskinstation - i hjertet af Vestjylland.

Kontakt os på tlf. 40 38 60 47

Rottespærrer

(3. februar 2014 13:12)

​Rottespærre/fælder er autoriseret arbejde.

Med henvisning til Sikkerhedsstyrelsens fortolkning af autorisationsloven, er der følgende afgørelse på spørgsmålet om, hvem der må montere rottespærrer/fælder. Montering af rottespærrer/fælder i afløbsinstallationer inden for det autoriserede område, skal udføres af virksomheder med autorisation som kloakmester. Dette gælder, om det er mekanisk virkende eller elektroniske fælder, som fx wisetrap m.v. Begrundelse: Rottespærrer/fælder forårsager indsnævring i rør dimensioner og brønde og er derfor et indgreb i installationen.

Siden 23. maj 2013 er det udover autorisation, som kloakmester også et krav, at have autorisation som rottebekæmper for, at må sætte rottespærrer/fælder. Derfor er det vigtigt, at du vælger en kloakmester som både er autoriseret kloakmester og rottebekæmper

Thingstrup Maskinstation bruger rotte-spærre fra Nordisk Innovation:

Spjældenes virkemåde

Spjæld-systemet består af 2 separate spjæld, ophængt på hver sin aksel. Der er ingen låsesystem imellem de 2 spjæld hvilket giver et driftssikkert produkt, og en minimal risiko for tilstopning af kloakken.

Når rotten forsøger at forcere rottespærren griber spjældets tænder fat i rotten, og vil virke som en kile imellem rotten og rørets bund pga. spjældets unikke form. Jo mere rotten presser på – jo større tryk vil der opstå mellem rotten og spjældets tænder.

Rottespærren er testet og VA-godkendt på Teknologisk Institut i Tåstrup.

Eneste rottespærre som kan monteres både i afløbs- og tilløbssiden via det unikke patenterede vendbare spjæld-system

Kontakt Autoriseret Kloakmester Johannes Høgsberg Kristensen,

tlf.nr.: 40434047, for yderligere informationer.

Thingstrup Maskinstation K/S

​Hvolbyvej 1 - 7570 Vemb

Tlf.: 40 38 60 47

​thingstrup@thingstrup-maskinstation.dk